Imponerende Belgische Trekpaard Fokstallen in heden en verleden

Hoera, hoera, er is een nieuw boek geboren!

De vader is Henk ter Agter, een uitzonderlijke kenner van het Belgisch trekpaard en jarenlang correspondent voor de Paardenkrant in België en Nederland. Het boek ‘Imponerende Belgische Trekpaard Fokstallen in heden en verleden’ is een rijk geïllustreerde jubileumuitgave in het kader van 125 jaar Nationale Prijskamp die elke liefhebber in zijn of haar bezit moet hebben.

Het boek wordt ten doop gehouden tijdens Agribex 2019 op zondag 8 december te Brussel. Juist op tijd om een iemand die u lief is te verrassen met een waardevol kerstcadeau. Als u zelf het boek in Brussel koopt of door een kennis laat meenemen en het dus niet verzonden moet worden, betaalt u € 39,95.

Bovendien krijgen de eerste 100 kopers een leuk presentje; u kunt kiezen voor het reeds eerder verschenen boek ‘100 jaar Trekpaarden in Nederland’, ook geschreven door Henk ter Agter of voor de mooiste film die ooit over trekpaarden gemaakt is, nl. ‘Van Mannen en Merries’. Een film die op indrukwekkende wijze het leven van begin tot einde laat zien van ons dierbaar trekpaard.

In Nederland zal het boek gepresenteerd worden op zaterdag 14 december tijdens de jaarlijkse Veulenkeuring te Gerwen.
Laat u zich de kans niet ontnemen om dit prachtige nieuwe werk van Henk ter Agter in uw bezit te krijgen want de oplage is beperkt.

U kan het boek ook thuis bezorgd krijgen. Maak dan €47,50 over op banknr. NL84 RABO 0147 9875 63 t.n.v. Wim van Lankveld. Vermeld wel duidelijk uw adres.

€ 47,50​

Kweker, keuring en kordeel

Wim van Lankveld nam het boek op in zijn aanbod en is nu online verkrijgbaar:

Dit boek schetst een beeld van de veelzijdigheid van de huidige Belgische trekpaardencultuur. Na een korte beschrijving van de eigenheid van het trekpaardenras en een historisch overzicht van de trekpaardencultuur, belicht dit boek eerst de fokkerij, namelijk de toepassing van methoden die bijdragen aan het behoud en de verbetering van het trekpaardenras.
Ten tweede de traditie van prijskampen en keuringen, waarop de kwaliteiten van trekpaarden worden getoetst aan de standaard van het ras.
Ten derde de praktijk van het mennen, namelijk het optuigen, aanspannen en leiden van trekpaarden bij diverse activiteiten, zoals land- en bosbouw, groen- en afvalbeheer, recreatie en competitieve men- en trekproeven. In deze brede thema’s zijn ook opvattingen en praktijken op het vlak van trekpaardverzorging, hoefsmederij en gareelmakerij verwerkt. 

Voor 30 euro krijgt U het boek + de twee DVD’S over trekpaarden!

€ 30 -,

Jubileumboek - 100 jaar KVTH

De geschiedenis van 100 jaar trekpaarden in Nederland op boeiende wijze geschreven door Henk ter Agter.

€ 39,95

Het Trekpaard

Het boek van Ton vd Weerden, Jos Peerlings en Will van Hoof dat het trekpaard in al zijn schoonheid beschrijft en toont.

€ 39,95

Het Belgisch Trekpaard

Een boek wat elke liefhebber moet hebben met Paul de Brauwer als auteur. Exclusief bij mij verkrijgbaar.

€ 89,95

De Nederlandse trekpaardfokkerij

Ook zo’n klassiek standaardwerk van Thijs Roumen wat bij mij nog steeds verkrijgbaar is.

€ 49,95

Trekpaarden Zonder Kaft

Een uitgave uit 1950 van Ir.C.H.J. Maliepaard met foto’s van Cas Oorthuys. Werkelijk een juweel van een boek. 

€ 79,95

Trekpaarden inclusief kaft

Een uitgave uit 1950 van Ir.C.H.J. Maliepaard met foto’s van Cas Oorthuys. Werkelijk een juweel van een boek. Exclusief bij mij verkrijgbaar. 

€ 89,95

Nico van Melo

Dit prachtige boek over de legendarische hengst is geschreven door Jan Strijbos. Een aanrader voor elke fan. Exclusief bij mij verkrijgbaar.  

€ 39,95

Trekpaarden in Zeeland

De rijke geschiedenis over Zeeuwse Trekpaarden geschreven door Jan Bruijns. Nergens goedkoper!

€ 5,00

Het Belgisch Trekpaard in foto's

Het eerste deel van de geschiedenis van het Belgisch Trekpaard in foto’s vanaf 1885 – 1993.

€ 25,00

Jubileumboek - 125 jaar Belgisch Trekpaard

Vervolg van deel 1 vanaf 1993.

€ 15,00

Man En Peerd

Een populaire beschrijving van de 75-jarige geschiedenis van de Koninklijke Vereniging, Het Nederlandsche Trekpaard’ afdeling Groningen.

€ 69,95

Veulenkeuring Gerwen

Jubileumuitgave n.a.v. de 50e Veulenkeuring te Gerwen (1961-2010).

€ 5,00

PAARD en KRACHT

Interessant boek met veel grote kleurenfoto’s.

Klik hier voor meer info!

€ 25,00

Paardendorp Vollezele

De geschiedenis van de bakermat van het Belgisch Trekpaard.

€ 39,95

100 jaar Belgisch Trekpaard

Exclusief bij mij verkrijgbaar!

€ 29,95

75 jaar Ardenner trekpaard

Exclusief bij mij verkrijgbaar!

€ 39,95

Schwere Jungs

€ 19,95

Horse Power

€ 25,00

Heavy Horse

€ 25,00

Kaltblutpferde

€ 29,95

Paarden Sector Belgie

Fokkerij – Rassen – Sport – Recreatie – Opleidingen – Beroepen In het boek komen alle erkende rassen en stamboeken in België aan bod met bespreking van de oorsprong van het ras, de rasstandaard, de fokkersvereniging (met een verwijzing naar het Nederlands hoofdstamboek bij verschillende rassen), het karakter, de meest voorkomende kleuren en het gebruik.

€ 25,00

Geschiedenis der paardenfokkerij in Nederland

Uitgebreid historisch overzicht van de paardenfokkerij sinds 1922 in Nederland.

€ 49,95

Boeken over karren,tuigen en garelen

Wagens & Karren

Diversiteit van voertuigen op het platteland en de collectie van het Nederlands Openluchtmuseum beschreven door drs W.F.Renaud. 

€ 79,95

Brabants Tuig

Een zeer gedetailleerd boek over zadels en tuigen en zijn makers uit het Nederlandse Noord Brabant met veel precisie opgeschreven door Geert de Bruin. Weer zo’n boek voor de echte liefhebber. Exclusief bij mij verkrijgbaar.  

€ 10.00